Višňový džem 200 ml

1,350.00Ft

Meggyet ismerjük, szeretjük, mert finom és egészséges. Nemcsak gyümölcslé, hanem szörp és befőtt is készíthető belőle, a bátrabbak lekvárt is készítenek belőle, így mi sem hagyhatjuk ki! A meggy vitamin- és ásványi anyag összetétele (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink) hasonló a cseresznyééhez, azonban majdnem tízszer annyi A-vitamint és jóval több szerves savat tartalmaz. B-vitamin gazdagsága is említésre méltó (B1- és B2-vitamin). Elősegíti az emésztést, a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását. Serkentőleg hat idegeink működésére. Ásványi anyagai közül kiemelendő vas-, kalcium-, kálium- és magnéziumtartalma. Szerves savai segítenek az erek tisztításában, serkentik a veseműködést, az anyagcserét, és elősegítik a vitaminok felszívódását, de kitűnő vízhajtó is. A-vitamin tartalmánál fogva megtisztítja légzőszerveink nyálkahártyáját, erősíti szervezetünk természetes védekező rendszerét. A- és C-vitamin, valamint antocián- és bioflavontartalma kiváló antioxidánssá teszi a meggyet. Ha lekvárunk mellé fogyassza meggylevünket is, így természetesen és jóízűen erősítheti immunrendszerét!

150 na sklade

Kategórie: